Támogatóink:

NEA ME BGA

Kocsorné Krizbai Anna

Kocsorne Krizbai Anna portre„Anna örök”

Békésen született 1964. 09. 23-án. 13 éves koráig Borosgyánban lakott szüleivel és két bátyjával. Ennek a szép korszaknak köszönheti jó teherbírását. Édesapja a Viharsarok Termelő Szövetkezetben volt állattenyésztési ágazatvezető, édesanyja, aki ma is él, a háztartást látta el. Mindketten rendkívül dolgos, egyszerű, példaértékű életet élő emberek. A család minden tagja megállta a helyét a maga területén. Idősebb bátyja a katonatiszti hivatást választotta, a fiatalabb pedig asztalosként tevékenykedik.

A férje a Kormányhivatal alkalmazottja. Van egy egyetemista nagylányuk Évike, és egy nagyfiuk, Lacus.

Általános iskolai és középiskolai tanulmányait Békésen végezte. Ezzel párhuzamosan végig a zeneiskola növendéke volt. Nagyné Bodon Ilike és Tóth István hegedűtanárai alapozták meg zeneszeretetét.

Rendkívüli ember és gyermekszeretete miatt választotta az óvodapedagógusi pályát, azon kívül a zenétől sem szeretett volna elszakadni.

A Szarvasi Óvónőképző Intézet elvégzése után 1984-től óvodapedagógusként dolgozik, egy évet a Petőfi utcai oviban töltött, 32 éve a Teleky utcai Tagóvodában tevékenykedik. Mindig kihívást jelent számára megnyerni a gyerekek és a szülők bizalmát. Számára nincs nagyobb elismerés annál, amikor 20 - 30 évvel ezelőtti óvodásai és szülei rá köszönnek az utcán, vagy segítenek neki ügyes-bajos ügyei elintézésében.

1985-től a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Teleky úti Tagóvodájának óvodapedagógusa. Munkáját a kezdetektől hivatásának tekintette, példamutató elkötelezettséggel folytat értékteremtő pedagógiai munkát az óvodások körében. Kreatív pedagógusként tudása, terhelhetősége, innovációs munkája kiemelkedő. Kapcsolata a szülőkkel és a gyermekekkel közvetlen és barátságos.

A tudatos, naprakész nevelőmunkája mellett aktívan vezet zeneovi foglalkozásokat, külön figyelmet fordítva az óvodás tehetségígéretekre. Gyermekcsoportja városi rendezvényeken rendszerint nagy sikert arat énekes-táncos fellépésével. Kiváló kapcsolatot ápol a partnerintézményekkel: zeneiskola, általános iskolák, óvodák, közművelődési intézmények. Részt vesz több civil szervezet munkájában, képviselteti magát városi rendezvényeken, valamint gyakran vállal önkéntes munkát.

Gyermekekhez való őszinte odafordulása, magas fokú empátiás készsége elismertté teszi a szülők és kollegái körében. Az intézménye a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde meghatározó személyisége.

1987-től az az intézmény Ének munkaközösségének vezetője. 1993-ban énektanári diplomát szerzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán.

Ének, zene, énekes játék, gyermektánc bemutatóin, új ötleteivel, módszertani javaslataival segíti az óvodapedagógusok, a munkaközösségi tagok és az intézmény pályakezdő óvónőinek munkáját.

Az óvónői kórus vezetője, mely az ének munkaközösségéből nőtte ki magát. Eleinte az óvodákban léptek föl, ahol interaktív zenés bemutatókon a gyermekeket közvetlen zenei élményben részesítették. Majd ezek sikerén felbuzdulva és Bereczki Lászlóné Piroska bíztatására 2010-ben első alkalommal, vezetésével énekeltek a városi nagy karácsonyi hangversenyen. Felléptek már a Magyar Kultúra Napján, az elszármazottak találkozóján, a Német Nemzetiségi Önkormányzat megyei és városi rendezvényein, a bölcsődék megyei szintű találkozóján, két alkalommal a BÉTAZEN kórustalálkozóján képviselték a várost.

A kórusvezetés titkait a Soproni Óvónőképző Intézet zenei táborában Ugrin Gábor karvezető nagyon szigorú, de áldásos keze alatt leste el. Bár az

Az Együtt Könnyebb Egyesületben 2003-tól a megalakulástól kezdve is tevékenykedik.

Azzal a céllal, hogy a sérült gyerekek a városban maradjanak akkor is, amikor a szülők már nem tudnak róluk gondoskodni. Sajnos egyelőre még nem látják a megoldást. Az egyesületet szintén a zenén keresztül tudja legjobban támogatni.

Az általam méltatott személy keresztneve: Anna.

Az Anna név jelentése: Isten kegyelme, kecsesség, kellem, báj. E meghatározás rendkívüli módon illik kolléganőmre, kedves munkatársamra Kocsorné Krizbai Annára.

Békés, 2017. IV. 08.

Béres Istvánné