desktop

Támogatóink:

NEA ME BGA

Barócsi Attiláné

Heves megye szülötte. Tanulmányait a Szarvasi Óvónőképző Főiskolán végezte, ahol elkötelezett híve lett a gyerekek néptáncoktatásának, a népi gyermekjátékok elsajátíttatásának.

Barátnői invitálásának engedve – immár családjával együtt – lett Békés város egyik megbecsült néptáncoktatója. A Művészeti Iskolában kezdte itteni pályafutását. Már ez idő alatt is sokat tett azért, hogy az óvodás gyermekek megszeressék és életkori sajátosságaiknak megfelelően megismerjék a népi hagyományokat és a néptáncot.

2007 óta a Végvári Tagóvodában folytatja óvónői és néptánc oktatói munkáját, s elmondható, hogy azóta tevékenysége nélkülözhetetlen lett az intézmény számára.

Néptánc oktatói szakvizsgáját maximálisan kihasználva, munkaidején túl is sokat tesz a gyerekek neveléséért.

Szabadidejét feláldozva több tagóvodában is tart foglalkozásokat, hogy a gyerekek még jobban megismerjék és megszeressék kultúránk e szeletét.

Szívesen tesz eleget felkéréseknek, legyen az városi rendezvény, vagy például a Nefelejcs Egyesület valamelyik programja. Óvodásaival rendszeres fellépője a város életét színesítő eseményeknek. Gyakori szervezője táncházi foglalkozásoknak is. Óvodásaival, sőt személyesen is gyakran alkotója egy-egy hagyományőrző pályázatnak.

Segítőkész, kedves személyét kollégák, gyermekek és szüleik egyaránt elismeréssel illetik.

Mivel még nagyon fiatal, reméljük évtizedekig számíthat rá településünk, s annak gyermek lakói Barócsi Attiláné tudására, kultúra iránti elkötelezettségére.