desktop

Támogatóink:

NEA ME BGA

Bagolyné Szűcs Andrea

Egészen kicsi korától arról álmodott, hogy pedagógus lesz. Élvezte a nála jóval fiatalabbak társaságát, segítette, óvta, terelgette őket.

A főiskola befejezése után Berettyóújfaluban az akkori Óvóképző Szakközépiskola gyakorló óvodájában kezdett el dolgozni. Miután férjhez ment, párjával Békésen telepedtek le.

Megelőlegezett bizalomnak érezte, hogy már a legelső évben felkérték a korábban már nagy hagyománnyal bíró zeneóvodai foglalkozások vezetésére. A zene, ének, hangszerjáték élete legmeghatározóbb eleme volt az óvónői hivatását megelőző időszakban is.  

Ebből a munkaközösségből épült ki városunk óvónői kórusa, mely Békés kulturális életének egyik színfoltja. A gyerekközönség mellett felnőtteknek is énekelnek. Hangszertudását ma is igyekszik folyamatosan szinten tartani, fejleszteni; gitáron, fuvolán és furulyán játszik.

Munkáját hivatásának tekinti. Nagy szeretettel és lelkesedéssel tölti mindennapjait a Fürkész Óvodában , mely óvoda kollektívájára mindig jellemző volt a nyitottság, az újszerű megoldások keresése, az innovatív elképzelések iránti igény.

Sokoldalú óvónő. Az óvodai pedagógiai tevékenységekhez közvetve hasznosítható képzéseket is örömmel végezte: ismereteit a pályázatírástól kezdve a lakberendezésig több téren fejlesztette.

2013 szeptemberétől kezdte el az új szemléletű tehetséggondozást óvodájában, melynek alapjait a szarvasi Szent István Egyetem pedagógiai karán végzett tehetséggondozó szakképzésen sajátított el. Szakmai tervei között első helyen szerepel, hogy Békésen a tehetségfejlesztés ügye az óvodákban hangsúlyosabbá váljon, és hogy ebben kolléganőit is segítse. Szívesen adja át tapasztalatait, a jól bejáratott gyakorlatokat, amelyek kiállták az idő próbáját a tehetségígéretekért tett tevékenysége során. Szívesen segít kollégáinak és a szülőknek egyaránt.

Nagyon szeret mesét írni, melyeket már számos versenyen díjaztak. Szereti, hogy ott minden olyan igazságos, a jó elnyeri jutalmát, és a végén minden jóra fordul. Elkészült meséi zenés bábelőadásokban születnek újjá a színpadon. Nemcsak ezek a közös bábműsorok kötik egyesületünkhöz, rendszeres résztvevője a Nefelejcs Vigalmak és a Tökmulatságok irodalmi pályázatainak.

Saját értékrendjét idézve: elsősorban feleség és édesanya. Bagoly László felesége, akivel nagyon mély összetartozás köti össze, mindenben segítik, bátorítják egymást. Háttérsegítőként nélkülözhetetlen közreműködője a hagyománnyá vált újévi hangversenynek, fellépéseikre, táboraikra elkíséri az ifjúsági fúvószenekart.

Békés város kulturális életében betöltött szerepéért, valamint a Nefelejcs Egyesülettel való aktív együttműködéséért Nefelejcs Díjban részesül Bagolyné Szűcs Andrea.